Mjuk chokladkola

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:


Ingredienser:

  • Grädde 2 dl
  • Socker 2 dl
  • Sirap 2 dl
  • Smör 100 g
  • Kakao 4 msk
  • Espressokaffe 4 msk Moccakola
  • Hasselnötter 1 dl Moccakola

Instruktioner:

1 - Klä en form med bakplåtspapper som är 20+30 cm. Vät bakplåtspappret och krama sedan ut det så är det lättare att forma.
2 - Blanda socker, sirap, smör och kakao i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. När det börjar koka, sänk värmen och koka tills smeten är 120 grader eller koka i ca 10 minuter och gör sedan ett kulprov.
Kulprov: Droppa några droppar smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp och känn på droppen. Den skall hålla ihop men inte bli för hård.
3 - Häll kolasmeten i långpanna . Låt kolan stå och svalna en stund innan man ställer in den i kylskåpet i minst en halvtimme , gärna över natten.
4 - Skär kolasmeten i fyrkanter som är ca 2+2 cm stora . Slå in i bakplåtspapper och förvara i kylskåp.
Mocca kola med rostade hasselnötter
1 - Tillsätt starkt espressokaffe tillsammans med de andra ingredienserna och
2 - Strö 1 dl rostade och hackade hasselnötter över den färdiga men ännu inte stelnade kolan.