Knäck

Upplagt:

Antal Personer: 70

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:


Ingredienser:

  • Socker 2 dl
  • Grädde 2 dl
  • Sirap 2 dl
  • Smör 50 g
  • Solrosfrön 1 dl Smaksättning
  • Söt mandel 1 dl Smaksättning
  • Kakao 2 msk Smaksättning
  • Cashewnötter 1 dl Smaksättning
  • Pinjenötter 1 dl Smaksättning

Instruktioner:

1 - Blanda socker, grädde, sirap och smör i en kastrull. Koka utan lock. Rör då och då.
2 - Gör kulprovet eller 125 grader mjukare knäck 130grader mycket hård knäck. Läst i annat recept att det skall vara 120 grader vet ej.
3 - Rör ner någon av smaksättningarna fördela smeten i knäckformarna med hjälp av två skedar.
Förvara knäcken svalt i burk med lock
Kulprovet: Häll kalt vatten i ett glas häll några droppar av knäcken rulla till en kula. Kulan för knäck skall vara seg ganska fast.