Burgundisk köttgryta

Upplagt: 0

Antal Personer: 5

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Har gjort detta recept ett par gånger mycket gott


Ingredienser:

  • Grytbitar av nöt 1 Kg
  • Smör 2 msk
  • Tomatpure 1 msk
  • Vetemjöl 2 msk
  • Rödvin 4 dl
  • Kalvfond 2 dl
  • Bacon 280 g
  • Champinjoner 200 g
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Balsam vinäger 2 msk
  • Syltlök 275 g
  • Morot 1 st
  • Timjan 1 tsk
  • Lagerblad 1 st
  • Persilja 1 bit

Instruktioner:

Sätt ugnen på 175 grader

1 - Skiva i större tärningar och stek köttet i omgångar och lägg i en gryta. Salta och peppra vispa ur grytan.
2 - Rör ner tomatpuren låt fräsa med och blanda sedan i vetemjölet blanda väl.
3 - Häll på balsamvinägern låt koka ihop lite, tillsätt buljongen och rödvinet.
4 - Häll i moroten, timjan, och lagerblad.
5 - Sätt ugnen på 175 grader sätt in grytan med lock låt ugnskoka i en timme eller mera när det är ungefär en halvtimme kvar så.
6 - Stek baconet och champinjonerna och vitlöken rör i grytan låt koka med sista 1/2 timmen blanda även i syltlöken då PRÖVA DETTA
7 - Enligt receptet skall man steka baconet och champinjonerna och vitlöken och blanda i grytan och även blanda i syltlöken innan den sättes in i ugnen .
Servera kokt potatis till denna gryta