Upplagt: 0
Antal Personer: 0
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Om:
Ett gammalt recept jag använt flera gånger
Ingredienser:
Instruktioner:
För att marineras
1 - Skär baconet i strimlor och förväll dem hastigt i kokande vatten slå bort vattnet. Gör så här om baconet skall användas i marinaden.
Annars stek baconet lätt och häll i grytan tillsammans med löken och svampen.
2 - Skär köttet i bitar. Häll mjölet i en plastpåse och lägg i köttet skaka.
3 - Bryn köttet i smör eller olja lite i taget och lägg över i en gryta. Vispa ut grytan med lite av vinet vid varje gång man häller över köttet. Kanske använda vatten?
4 - Skala stora lökarna och skär i klyftor lägg i.
5 - Lägg i skurna purjolöken, lagerbladet, timjan, vitlök, salt/peppar, tomatpuré, buljongen och rödvinet.
6 - Lägg på ett lock eller en uppochnervänd talrik marinera ett par timmar eller på sval plats över natten.
7 - Fyll på med buljong eller vin om vätskan inte täcker köttet.
8 - Koka köttet så länge som behövs beroende på köttkvalite ung 1,5-2 timmar så det blir mört.
Om köttet skall FRYSAS kokas bara halva tiden ungefär.
Hit kan man förbereda
9 - Fräs smålökarna och champinjonerna och eventuellt baconet om man bestämt att inte ha det i marinaden, låt allt koka med de sista 15 minuterna.
Serverings tipps: göra vitlökskrutonger till
Smält smör i stek panna lägg i vitlöken och stek lägg sedan i brödkrytongerna stek dem gyllengula strö lite persilja över.
Om man inte har kretongerna kan man bara strö över persilja i grytan.