Krispig pestolax med grönsaker

Upplagt: 0

Antal Personer:

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Jag har lagat den flera gånger jag tycker den är god.


Ingredienser:

  • Lax 1 Kg Lax
  • Pesto röd 1.5 dl Lax
  • Pesto grön 1.5 dl Lax
  • Pemesanost 0.5 dl Lax
  • Ströbröd 0.5 dl Lax
  • Limefrukt 2 st Lax
  • Röd lök 2 st Grönsaker
  • Vitlöksklyftor 8 st Grönsaker
  • Paprika 3 st Grönsaker
  • Sparris 300 g Grönsaker
  • Bönor 300 g Grönsaker
  • Olivolja 2 msk Grönsaker
  • Potatis 400 g Grönsaker
  • Oliver 1 dl Grönsaker
  • Pesto grön 1 msk Grönsaker
  • Pesto röd 1 msk Grönsaker
  • Vit vin 4 dl Grönsaker
  • Vatten 1 dl Grönsaker
  • Persilja 0.5 dl

Instruktioner:

Grönsakerna
1 - Sätt ugnen på 200 g
2 - Koka potatisen så den är lättkokt,
3 - Skär paprikorna, rödlöken, och vitlöken i bitar, och stek lökarna och vitlöken tills de blir LITE mjuka,
lägg sedan i paprikorna stek i olivojan.
4 - Skär potatisarna i klyftor. Låt dem fräsa med grönsakerna eller fräs dem för sig.
5 - Lägg i oliverna och lägg ihop allt.
Hit kan man förbereda!
6 - Rör ut peston i vinet slå på görnsakerna ställ in i ugnen så det blir varmt. Om det ser ut att vara för lite sky slå då på vattnet. Salta och Peppra

Laxen
7 - Sätt ugnen på 175 grader (200grader prova)
8 - Lägg laxsidan på i en smord långpanna
9 - Bre över den röda och den gröna peston man kan även bara använda den ena färgen om man vill
Häll på permesanosten och ströbrödet ovanpå laxen och peston.
10- Sätt in i ugnen passa ta ut den så det är en liten rå kärna i mitten speciellt om den har varit frusen. Kan stå inne i ugnen kanske 20-30 minuter vet inte.
11 - Severa med grönsakerna och limen.