Gunilla M Chockladmouse

Upplagt: 0

Antal Personer: 50

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Detta recept fick jag av Gunilla Malmsten i juni 2012 Det smakar mycket gott.
Det kan med nöd och näppe räcka till 6 personer.


Ingredienser:

  • Äggvitor 2 st
  • Grädde 2.5 dl
  • Äggula 2 st
  • Florsocker 4 msk
  • Kaffe 0.75 dl
  • Choklad mörk 125 g
  • Baylis likör 3 msk
  • Cointreau 4 msk

Instruktioner:

1 -Vispa äggvitor till hårt skum
2 - Vispa grädden ej för hårt
3 - Vispa äggulorna och florsockret pösigt i en större skål det är denna man blandar i.
4 - Smält chokladen och häll i varmt kaffet.
5 - Blanda äggula/florsocker med chocklad/kaffe och om man väljer, tillsätt baylis eller annan likör.
6 - Rör i den vispade grädden.
7 - Vänd sist i äggvitorna.

Variant: Uteslut Baylis och gör moussen utan likör.
Vid servering häller man på coantrou eller Granmannie och
Sedan har man frusit vindruvor som man halverar och dekorerar med.