Burgundisk köttgryta

Upplagt:

Antal Personer: 5

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:


Ingredienser:

  • Högrev 1 Kg
  • Smör 2 msk
  • Tomatpure 1 msk
  • Vetemjöl 2 msk
  • Rödvin 4 dl
  • Kalvfond 2 dl
  • Bacon 280 g
  • Champinjoner 200 g
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Syltlök 275 g
  • Morot 5 cm
  • Timjan 0.5 tsk
  • Lagerblad 2 st
  • Persilja 1 dl
  • Balsam vinäger 2 msk

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 175 grader
2 - Bryn köttet salta och peppra i smör. Rör ner tomat puren låt fräsa med några minuter. Strö över mjölet blanda väl.
3 - Häll på balsamvinägern och låt koka i par minuter. Tillsätt kalvfond och vatten och rödvinet. Sänk värmen och sjud.
4 - Strimla baconet skär champinjonerna i bitar kvartar, grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken.
5 - Bryn baconet, champinjonerna och vitlöken lätt i en het stekpanna med smör.
6 - Tillsätt baconblandingen och syltlöken i grytan rör om.
7 - Lägg i timjan , morot, persilja och lagerblad i grytan.
8 - Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta fasen. Ugnskoka i ca 1,5 timme eller till köttbitarna blivit möra.
Servera med kokt potatis