Lyxiga portionspajer med pilgrimsmusslor

Upplagt:

Antal Personer: 10

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Bjöd Jesper och Anna på detta


Ingredienser:

  • Vetemjöl 1.5 dl Pajer
  • Smör 4 msk Pajer
  • Vatten 1 msk Pajer
  • Fänkål 0.5 st Fyllning
  • Purjolök 0.5 st Fyllning
  • Vitlöksklyftor 1 st Fyllning
  • Smör 0.5 msk Fyllning
  • Creme fraiche lätt 1 dl Fyllning
  • Vit vin 2 msk Fyllning
  • Ägg 2 st Fyllning
  • Salt 0.5 tsk Fyllning
  • Cayennepeppar 0.5 krm Fyllning
  • Saffran 0.5 krm Fyllning
  • Pilgrimsmusslor 10 st
  • Rapsolja 1 msk
  • Salt 0.5 tsk

Instruktioner:

1 - Lägg smör och mjöl i matberedare häll sedan på vatten lägg in i kyl och låt det vila ett tag.
2 - Dela degen i 10 små bitar kavla ut mellan gladpack och tryck sedan ut det i 10 små aluminiumformar ställ i kylskåp i 30 minuter
3 - Sätt ugnen på 225 grader.
4 - Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skala och finhacka vitlöken fräs grönsakerna i smör i ca 5 minuter. Låt det svalna.
5 - Vispa samman Cream French och vin, ägg och kryddor. Ställ formarna på en plåt och fyll formarna med grönsakerna och äggstanningen. Grädda i ugnen ca 20 minuter
6 - Pensla musslorna med olja salt och grilla dem hastigt servera dem till pajerna med lite dill och grönsaker.