Råraka i våffeljärn

Upplagt:

Antal Personer: 6

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Till denna rätt kan löjrom 200g och schalottenlökar hackade 6 st. dill 1 dl och gräddfil serveras 3 dl


Ingredienser:

  • Potatis 900 g
  • Citron 2 st
  • Smör 100 g
  • Ägg 2 st
  • Västerbotten ost 100 g

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 125 grader
2 - Grovriv potatisen om den är tunnskalig behöver man inte skala den bara rengöras.
3 - Skölj potatis rivet i kallt vatten torka potatisen riktigt torr i handduk
4 - Riv de två citronerna fint spara klyftorna
5 - Blanda i citronraspet äggen smälta smöret och den rivna osten blanda väl.
6 - Hetta upp ett våffeljärn riktigt ordentligt och smörj med smör
7 - Lägg ett lager potatisblandning ca 1 cm tjockt ( ca 1,5 dl smet ) strö över lite fling salt
8 - Grädda till frasiga våfflor det tar minst 5 minuter beroende på våffeljärnet
9 - Lägg försiktigt över på en plåt och varm håll rårakorna i ugnen lägg dem ej omlott