laxburgare med fänkåls och äppelslaw

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Tillbehör
8 st rostade bröd
sallad
chilisås eller sweet chilisås 4 msk
3 msk persilja


Ingredienser:

  • Laxfile 400 g Laxburgare
  • Ägg 1 st Laxburgare
  • Salt 1 tsk Laxburgare
  • Olivolja 1 tsk Laxburgare
  • Fänkål 1 st slaw
  • Salt 0.5 tsk slaw
  • Äpple 2 st slaw
  • Creme fraiche 2 msk slaw
  • Äppelsidervinäger 2 tsk slaw

Instruktioner:

1 - Ansa och skiva fänkålen fint med mandolin och blanda med salt och låt stå i ca 10 minuter.
2 - Kärna ur äpplena och tärna dem, blanda med cream frech och vinägern. Vänd ner kål och äpplena.
3 - Mixa laxen med matberedaren blanda i ägg och salt.
4 - Forma 4 burgare
5 - Stek burgarna i 4 minuter på varje sida.
6 - Servera med 2 rostade brödskivor och sallad, chillixåx och slow och persilja