Saffransbullar

Upplagt:

Antal Personer: 45

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Jag gjode detta bröd 2010 de blev mycket saftiga. Jag vägde allt som gick speciellt mjölet


Ingredienser:

  • Saffran 1 g
  • Strösocker 1.5 dl
  • Strösocker 2 tsk
  • Mjölk 5 dl
  • Jäst 50 g
  • Vetemjöl 840 g
  • Salt 0.5 tsk
  • Smör 200 g

Instruktioner:

1 - Stöt Safran i mortel med socker.
2 - Värm mjölken till 20 grade.r Smula i jästen i mindre bitar vispa ut den i mjölken och häll i saffranen.
3 - Blanda mjöl, socker, salt och smör i en skål helst i en köksmaskin.
4 - Tillsätt mjölken medans maskinen arbetar lägsta hastighet i ca 10 minuter. 15 minuter för hand skall degen skall vara ganska lös den blir fastare under jäsningen.
5 - Låt jäsa i ca 30 minuter.
6 - Tag upp degen och baka ut tex 16 släta bullar och resten med tex. mandelfylning .
7 - Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 1 timme
8 - Sätt ugnen på225 grader pensla bullarna och ha dem i ugnen i cirka 6-8 minuter