Potatismos i olika varianter

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:


Ingredienser:

  • Potatis 1 Kg vanligt mos
  • Mjölk 2 dl vanligt mos
  • Smör 25 g vanligt mos
  • Potatis 1 Kg Extra luftigt mos
  • Mjölk 2 dl Extra luftigt mos
  • Smör 25 g Extra luftigt mos
  • Äggvitor 1 st Extra luftigt mos
  • Potatis 1 Kg Mos gratäng
  • Smör 50 g Mos gratäng
  • Äggula 2 st Mos gratäng
  • Salt 0.75 tsk Mos gratäng
  • Potatis 1 Kg Pure krogen
  • Mjölk 2 dl Pure krogen
  • Grädde 1 dl Pure krogen
  • Smör 75 g Pure krogen
  • Salt 0.75 tsk Pure krogen
  • Vitpeppar 2 krm Pure krogen
  • Tryffelolja 0 krm Pure krogen
  • Bacon 1 st Pure krogen
  • Vitlöksklyftor 3 st Pure krogen

Instruktioner:

Potatismos 1 : Koka upp vatten och lägg i potatisbitarna i kokande vatten.
Häll av potatisen och ånga av utan lock
Koka upp mjöl och smör
Mosa potatisen och vispa försitgt med elvisp
Tillsätt den varma mjölk och smör blandningen och salt vitpeppar.
Vispa luftigt försiktigt med elvislp eller ballongvisp
Potatismos 2 : Gör som ovan med mjölk och smör
För luftigt mos tillsätt hårt vispad äggvita och vänd ner i det färdiga moset
Potatismos 3 : Gratäng mos skall vara något fastare därför tillsättes 2 äggulor
Potatismos 4 : Pure som på krogen
Koka potatisen som ovan
Koka upp mjölk, grädde och smör
Pressa potatosem genom potatispress och tillsätt smörvispmjölkblandningen. Vispa med
med balongvisp försiktigt.
Smaksättning: tryffelolja, smulad bacon, smörfrästa kantareller eller ungsbakade mosade
vitlöksklyftor.