Viltskav

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:


Ingredienser:

  • Viltskav 240 g
  • Champinjoner 200 g
  • Trattkantareller
  • Smör 1 msk
  • Lök 1 st
  • Salt 1 tsk
  • Peppar
  • Creme fraiche 2 dl
  • Grädde
  • Svartvinbärssaft 1 msk
  • Vatten 1 dl
  • Viltfond 0.5 msk
  • Timjan 2 tsk
  • Soya 0.5 msk
  • Enbär 5 st
  • Lingon 0.5 dl

Instruktioner:

1 - Stek svampen i bitar och tillsätt skav och hackad lök och fräs tills skavet har fått en liten stekyta.
Salta peppra
2 - Tillsätt Cream fraiche eller grädde vinbärsaft eller gelé, vatten och buljongen eller fond.
Enbär timjan och soja. Låt småputtra några minuter.
4 - Blanda sist ner lingonen och låt grytan bli varm servera med potatismos.