Upplagt:
Antal Personer: 0
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Ej testat
Om:
Detta recept blir 40 kulor
Ingredienser:
Instruktioner:
Finhacka chokladen och kör den i en mixer/matberedare. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde och honung. Koka upp gräddblandningen och häll den över chokladen. Mixa till en slät smet. Tillsätt smöret. Bred ut chokladen på ett fat. Täck med plastfilm, låt svalna i rumsvärme tills den har stelnat. Fyll chokladen i en spritspåse. Spritsa små kulor, högst 2 cm i diameter, med tyll nr 10 på bakpapper. Ställ i kylen att stelna. Täck handflatorna med lite kakaopulver. Handrulla kulorna så att de blir jämnt runda. Låt torka 1 timme. Temperera chokladen. Rulla kulorna i handen med den tempererade chokladen. Rulla runt kulorna i kakaopulvret. Lägg dem sedan i en sikt och skaka bort överflödigt pulver. Chokladtryffeln kan smaksättas med kanel, stjärnanis, lakrits samt te- och kaffepulver som kokats med i grädden och sedan silas. Vill du smaksätta med kryddad sprit eller likör så kan det vara lämpligt med ca 1½ msk och då måste mängden grädde minskas med lika mycket. Istället för Guanajatryffel kan du använda mjölkchoklad (Valrhona Jivara Lactée) eller vit choklad (Valrhona Ivoire). Recepten är identiska men mängden choklad måste ökas till 300 g. Den vita chokladen rullas i florsocker istället för kakao. Lägg dem i skafferi eller svalskåp, där håller de sig bra i ca 10 dagar.