Upplagt:
Antal Personer: 0
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Ej testat
Om:
Denna rimmade laxen kan jag även halstra eller ugnsbaka och äta varm förstås
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Koka upp vattnet och tillsätt det som skall vara till rimmlagen, låt koka några minuter tills salt och socker löst sig. Kallna.
2 - Lägg laxbitarna i den kalla lagen och täck ställ svalt över natten.
3 - Dagen där på.
4 - Koka upp lagen till Koklagen med de ingredienserna.
5 - Lägg i de rimmade laxbitarna låt allt koka upp. Drag grytan av plattan när det börjar bubbla. Låt laxen svalna i spadet.
6 - Nu är laxen lätt rosa inuti.
Laxen serveras rumsvarm med nykokta sommarprimörer eller en god sallad och en friskt vispad crème fraiche med gräslök eller dill och citron.
Man kan även halstra eller ugnsbaka den rimmade laxen.