Chokladbakelse med Apesinsorbet

Upplagt: 0

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Mycket god smak på apelsinsorbeten


Ingredienser:

  • Choklad mörk 75 g Chokladbakelse
  • Smör 75 g Chokladbakelse
  • Äggula 2 st Chokladbakelse
  • Socker 0.5 dl Chokladbakelse
  • Vaniljpulver 1 tsk Chokladbakelse
  • Salt 0.33 krm Chokladbakelse
  • Vetemjöl 0.75 dl Chokladbakelse
  • Mazarinformar 6 st Chokladbakelse
  • Socker 1 dl Apelsinsorbet
  • Vatten 1 dl Apelsinsorbet
  • Citron 0.5 st Apelsinsorbet
  • Apelsinsaft 2 dl Apelsinsorbet
  • Citronsaft 1 msk Apelsinsorbet

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 225 grader.
2 - Smält smöret och blanda ner grovhackad choklad i smälta smöret. Låt svalna något.
3 - Vispa äggulor och sockret , vitt och poröst.
4 - Tillsätt vaniljsocker, salt, sikta ner mjölet.
5 - Blanda ner den smälta chokladen och smöret.
6 - Häll smeten i formarna och grädda i 6-7 minuter.
7 - Låt stå 5 minuter innan de stjälps upp. Servera dem ljumna.

8 - Häll socker och vatten i en kastrull och koka ihop i ca 5 minuter till en simmig konsistens. Svalna.
9 - Blanda i de övriga ingredienserna och kör sedan i glassmaskin i ca 20 minuten. eller lägg i bunke och kör då och då med elvispen i ca 4 timmar under infrysningen tills konsistensen är sorbetliknande.