Upplagt:
Antal Personer: 0
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Ej testat
Om:
Servera krämig potatis eller en risotto
OBS saltet skall inte innehålla Jod
Jens Linder har gjort receptet från det glömda köket.
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Koka upp ingredienserna till saltlaken. Låt den kallna.
2 - Lägg kycklingen i lagen ställ i kylen 15 timmar. Låt kycklingen rinna av i ett durkslag eller sil.
3 - Sätt ugnen på 225 grader.
4 - Blanda glasyren och pensla kycklingen med hälften av glasyren.
5 - Lägg kycklingen i en ugnsfast form sätt in i ugnen på mittfalsen
6 - Ugnstek i ca 25 minuter tills kycklingen fått fin färg. Sänk till 150 grader. Pensla med resten av glasyren.
7 - Stek tills kycklingen är genomstekt det kan ta ytterliggare ungefär 35-45 minuter.
8 - Stick i leden på låret med en kniv och det skall komma ut ljus vätska och köttet skall vara ljust. Då är den färdig.
Servera hel skär upp vid bordet.