Rimmad kyckling

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Ej testat

Om:
Servera krämig potatis eller en risotto
OBS saltet skall inte innehålla Jod
Jens Linder har gjort receptet från det glömda köket.


Ingredienser:

  • Vatten 2 L Saltlake
  • Salt 6 msk Saltlake
  • Rosmarin 2 tsk Saltlake
  • Kyndel 1 tsk Saltlake
  • Timjan 1 tsk Saltlake
  • Kyckling 1.2 Kg Saltlake
  • Soya 2 msk Glasyr
  • Honung 2 msk Glasyr
  • Citron 2 msk Glasyr

Instruktioner:

1 - Koka upp ingredienserna till saltlaken. Låt den kallna.
2 - Lägg kycklingen i lagen ställ i kylen 15 timmar. Låt kycklingen rinna av i ett durkslag eller sil.
3 - Sätt ugnen på 225 grader.
4 - Blanda glasyren och pensla kycklingen med hälften av glasyren.
5 - Lägg kycklingen i en ugnsfast form sätt in i ugnen på mittfalsen
6 - Ugnstek i ca 25 minuter tills kycklingen fått fin färg. Sänk till 150 grader. Pensla med resten av glasyren.
7 - Stek tills kycklingen är genomstekt det kan ta ytterliggare ungefär 35-45 minuter.
8 - Stick i leden på låret med en kniv och det skall komma ut ljus vätska och köttet skall vara ljust. Då är den färdig.
Servera hel skär upp vid bordet.