vitfisk gratäng med Rotfruktskross

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Gott lagade 2008/04 Kan man byta vattnet mot vitt vin ?
Sara Begner recept


Ingredienser:

  • Potatis 500 g Rotfruktskross
  • Morot 2 st Rotfruktskross
  • Palsternacka 2 st Rotfruktskross
  • Rotselleri 200 g Rotfruktskross
  • Salt 2 krm Rotfruktskross
  • Svartpeppar 1 krm Rotfruktskross
  • Ägg 1 st Rotfruktskross
  • Sej 400 g
  • Salt 2 krm
  • Creme fraiche 2 dl
  • Vatten 1 dl
  • Dill 1 bit
  • Salt 3 krm
  • Svartpeppar 2 krm
  • Smör 1 msk
  • Citron 1 st

Instruktioner:

1 - Rotfrukter i bitar kokas i ca. 10 minuter tills de är mjuka, häll av vattnet och krossa dem grovt med en potatis stöt. Salta och peppra och tillsätt ett ägg och blanda.
2 - Smörj en ugns form klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
3 - Lägg fisken i mitten och salta.
4 - Blanda Cream French, vatten, dill, salt och peppar bred ut över fisken.
5 - Stick in citronklyftorna i gratängen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter i 200 graders ugn tills fisken är färdig