Upplagt:
Antal Personer: 4
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Ej testat
Om:
Laxens inner temperatur 48 grader röd kärna och 55 grader genommagad
Sås med färskost med rostade fänkålsfrön
Och en primörsallad med tex. sparris morötter potatis olja vattenkrasse andra örter
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp låt koka en stund.
2 - Tag bort ben ur laxen och skär laxen i tunna skivor utan att ta isär dem och lägg laxen i en ugnsfast form med höga kanter.
3 - Slå över lagen och täck med folie. Ställ in i ugnen och koka i 10 minuter till en innetemp på 48- 55 grader.
4 - Låt laxen svalna så fort som möjligt ställ kallt till dagen där på eller minst 2 timmar.
5 - Laxen bleknar av ättikspriten tag upp laxen och garnera den med tex. dill lök och citron