Ättiksinkokt lax med vårlök och rosepeppar

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Ej testat

Om:
Laxens inner temperatur 48 grader röd kärna och 55 grader genommagad
Sås med färskost med rostade fänkålsfrön
Och en primörsallad med tex. sparris morötter potatis olja vattenkrasse andra örter


Ingredienser:

  • Lax 600 g
  • Lök 400 g Lagen
  • Ättikssprit 12% 1.5 dl Lagen
  • Vatten 6 dl Lagen
  • Salt 3 msk Lagen
  • Socker 1 dl Lagen
  • Vitpeppar 5 st Lagen
  • Kryddpepper korn 5 st Lagen
  • Rose´peppar 1 msk Lagen
  • Lagerblad 2 st Lagen
  • Dillstjälkar 2 st Lagen
  • Dill 1 st Garneringen
  • Citron 1 st Garneringen
  • Röd lök 1 st Garneringen
  • Schalotten lök 2 st Garneringen

Instruktioner:

1 - Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp låt koka en stund.
2 - Tag bort ben ur laxen och skär laxen i tunna skivor utan att ta isär dem och lägg laxen i en ugnsfast form med höga kanter.
3 - Slå över lagen och täck med folie. Ställ in i ugnen och koka i 10 minuter till en innetemp på 48- 55 grader.
4 - Låt laxen svalna så fort som möjligt ställ kallt till dagen där på eller minst 2 timmar.
5 - Laxen bleknar av ättikspriten tag upp laxen och garnera den med tex. dill lök och citron