Rimmad Kyckling

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Ej testat

Om:
kan serveras med Tillgjord potatis


Ingredienser:

  • Kyckling 1.2 Kg
  • Vatten 2 L Saltlake
  • Salt 6 msk Saltlake
  • Rosmarin 2 tsk Saltlake
  • Timjan 2 msk Saltlake
  • Kyndel 2 msk Saltlake
  • Lagerblad 2 st Saltlake
  • Soya 2 msk Glasyr
  • Honung 2 msk Glasyr
  • Citron 2 msk Glasyr

Instruktioner:

1 - Koka upp alla ingredienser till saltlaken och låt kallna.
2 - Lätt kycklingen i lagen och ställ i kylskåpet i ung. 15 timmar.
3 - Låt kycklingen rinna av i ett durkslag.
4 - Sätt ugnen på 225 grader pensla kycklingen med HÄLFTEN av glasyren.
5 - Sätt in kycklingen på mitt falsen ugnstek i ca. 25 minuter tills kycklingen fått fin färg.
6 - Sänk värmen till 150 grader och pensla kycklingen med resten av glasyren.
7 - Stek tills den är genomstekt ungefär ytterliggare 35-45 minuter tag ev. temp. vid leden i kycklinglåret där brukar det bli klart sist eller kontrollera med en kniv att köttsaften är ljus ej blodig.