Tryffelkulor a la Nilla

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Fick dessa godsaker på Henrik M konfirmation det är Jan Heds recept
Det blir 30 - 40 St.


Ingredienser:

  • Hallon 100 g
  • Socker 75 g
  • Smör 50 g
  • Grädde 50 g
  • Choklad mörk 125 g
  • Chocklad ljus 125 g
  • Choklad mörk 200 g Utanpå
  • Kakao 1 dl Utanpå

Instruktioner:

Mixa hallonen från 100g hallon tag bort kärnorna krossa dem genom en sil Det skall bli 75g hallonpure.

1 - Finhacka den mörka chokladen 125g och den ljusa chokladen eller lägg dem i en mixer eller matberedare.
2 - Koka upp hallonpure, socker, smör och grädde.
3 - Häll den varma hallon blandningen över den hackade chokladen och rör eller mixa den tills chokladen är smält.
4- Bred ut smeten på ett fat och täck med gladpack, låt den svalna i rumstemperatur tills den har stelnat.
5- Spritsa ut små kulor som blir högst 2 cm i diameter med tyll nr 10 på bakplåtspapper eller teskedar och rulla ut kulor som väger ung 10 - 12 g ställ på bakplåtspapper.
6 - Ställ in i kylen för att stelna.
7 - Smält den mörka chokladen 200g, i vatten bad och tag en gaffel och rulla kullorna i chokladen sedan i kakaon ställ kallt.30 min + 5 timmar i kyl.
eller
8 - Täck handflatorna med lite kakao pulver. Handrulla kulorna så de blir jämt runda. Låt dem torka i 1 timme.
9 - Temperera chokladen eller smält chokladen. Rulla kulorna i handen med den tempererade chokladen.
Rulla sedan runt den i kakao.
Lägg dem i en sikt och skaka av överflödig kakao

Man kan ha andra smaker i stället för hallon pure kan man ta Passionsfrukts eller svartvinbärspure´ eller apelsintryffel då använder man koncentrat från 0,5 apelsin blir lagom till detta recept.