Fänkålsgratäng

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Ej testat

Om:


Ingredienser:

  • Fänkål 800 g
  • Gul Lök 1 st
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Saffran 0.5 g
  • Tomat på burk hackade 2 st
  • Ströbröd 1 dl
  • Permesanost 50 g
  • Citron 1 st

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 225 grader
2 - Tag bort dillbladen på fänkålen och skär dem i klyftor, hacka löken, vitlöken och stek i olja låg värme.
3 - Tillsätt saffran och tomaterna.
4 - lägg i fänkålen och sjuda på låg värme i ung 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5 - Häll över allt i en ugns form.
6 - Riv citronskalen blanda med finhackade fänkålsvippor blanda i osten och ströbrödet. Krydda med salt och peppar.
7 - Strö blandningen över gratängen och grädda i ung. 20 minuter till det fått färg.