Vita böner i marinad a´la Ingalill

Upplagt:

Antal Personer: 8

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Fått detta recept av Ingalill smakat och det smakade gott ej koka för länge då blir bönerna mjöliga.
Variera smaken med Äppelcidervinäger eller Balsamvinäger.
Och sedan kan feta ost och ädelost vara gott till.
Håller i kylen i 14 dagar om den är täckt med olja.


Ingredienser:

  • Vita böner 500 g
  • Vatten 1.5 L
  • Salt 3 tsk
  • Vitvinsvinäger 0.5 dl Marinaden
  • Salt 0.5 tsk Marinaden
  • Lagerblad 6 st Marinaden
  • Timjan 2 krm Marinaden
  • Svartpeppar 1 tsk Marinaden
  • Kryddpepper korn 1 tsk Marinaden
  • Rose´peppar 1 tsk Marinaden
  • Vitlöksklyftor 3 st Marinaden
  • Olivolja 2 dl Marinaden

Instruktioner:

1 - Lägg vita böner i rikligt med kallt vatten i 12-24 timmar. Häll av vattnet
2 - Koka upp 1,5 liter vatten och salt. Skumma om det behövs.
3 - Koka bönerna i 0,5-1 timme efter behov . De skall vara mjuka men inte mosiga
4 - Varva bönerna med lagerblad timjan eller mejram och kryddkornen i en hög glasburk.
5 - Blanda vinäger och salt nåt stå så saltet löser sig.
6 - Skala vitlök och dela dem i små bitar och blanda .
7 - Håll på vinäger och olivoljan så att det täcker bönerna väl Förvaras i kylen.
Servera bönerna med strimlad isbergssallad eller vitkål tomater gurka och avokado.
Lägg gärna med tunna skivor av röd lök eller purjolök.
Bönerna håller sig i kylen om de är täckta med olja i 14 dagar