Jordgubbskompott med lime mousse

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Ej testat

Om:
Denna efterrätt kan stå färdig i frysen
Ett vin till Nivole 2005, Piemonte Italien


Ingredienser:

  • Savoiardikex 5 st
  • Jordgubbar 10 st
  • Gelatinblad 2 st Jordgubbskompott
  • Jordgubbar 0.5 L Jordgubbskompott
  • Socker 1 dl Jordgubbskompott
  • Limefrukt 1 st Limemousse
  • Kesella 10 % 2 dl Limemousse
  • Socker 0.75 dl Limemousse
  • Grädde 2 dl Limemousse

Instruktioner:

1 blötlägg gelatinet i kallt vatten.
2 - Kör jordgubbarna i matberedaren med sockret.
3 - Värm gelatinet blanda med lite av jordgubbarna blanda sedan i den i resten av jordgubbarna blanda noggrant.
4 - Ställ kexen i varje glas häll på jordgubbarna, ställ in i frysen i 10 minuter.
5 - Pressa limen så det blir 0,75 dl saft rör samman det med kesellan och sockret.
6 - Vispa grädden blanda ner den i smeten.
7 - Häll lime smeten på jordgubbarna ställ in i ytterliggare 10 minuter.
8 - Servera direkt eller låt stå kvar i frysen, garnera med jordgubbar.