Min Glass

Upplagt: 0

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Denna glass har jag gjort efter eget huvud


Ingredienser:

  • Äggula 4 st
  • Socker 1 dl
  • Mjölk 3 dl
  • Grädde 3 dl
  • Vaniljstång 1 st
  • Honung 25 g
  • Gelatinblad 1 st

Instruktioner:

1 - Koka upp grädde och mjölk och den skurna vaniljstången och honungen.
2 - Vispa äggulorna och sockret pösigt.
3 - Häll försiktigt lite av den varma grädde/mjölken i äggsmeten, rör runt, häll sedan allt tillbaka i kastrullen.
4 - Sjud detta under ständig vispning till det börjar tjockna ca 85 grader.
5 - Krama ur gelatinet, och lägg ner i den varma smeten, rör om ordentligt så det inte klumpar sig.
6 - Låt gärna smeten stå över natten, så att proteinerna i äggulorna sväller.
7 - Kör i glassmaskinen och frys där efter