Marinerad helstekt fläskfilé

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Denna rätt bjöd jag släktingarna på som skulle på Hedvigs och Lars bröllop dagen innan.
Mycket gott.
Man kan även marinera annat kött som oxfilé eller lam då blir inner temperaturen 55-60 grader


Ingredienser:

  • Fläskfile 1 Kg
  • Vatten 6 dl Marinad 1
  • Havssalt 0.5 dl Marinad 1
  • Franska örter 2 msk Marinad 1
  • Timjan 2 st Marinad 1
  • Rosmarin 2 st Marinad 1
  • Vitlöksklyftor 6 tsk Marinad 1
  • Gul Lök 1 st Marinad 1
  • Citron 1.5 st Marinad 2
  • Balsam vinäger 2 msk Marinad 2
  • Vitlöksklyftor 3 st Marinad 2
  • Sambal olek 1 krm Marinad 2
  • Salt 0.5 tsk Marinad 2
  • Honung 1 tsk Marinad 2
  • Rosmarin 3 st Marinad 2
  • Timjan 2 st Marinad 2
  • Persilja 4 st Marinad 2
  • Svartpeppar 1 krm Marinad 2
  • Olivolja 2 dl Marinad 2

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 125 grader
2 - Koka upp lag nummer 1 låt den svalna.
3 - Putsa salta och peppra köttet och bryn den runt om.
4 - Lägg köttet i ugnsfast form sätt in i ugn 125 grader tills innertemperaturen är ca 60-65 grader.
5 - Lägg det VARMA köttet i den svala lagen låt marinera över natten.
Marinering 2
6 - Rör ihop marinaden.
7 - Tag upp köttet skiva det och skeda över lite av marinad nummer 2 och marinera en stund innan servering.