Apelsinmarmelad

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Detta recept har jag gjort det blev två mindre burkar.
Man kan byta ut någon av apelsinerna mot limefrukt eller citron eller en god grapefrukt.
Dennas marmelad passa bra till ädel och getost.
Även god till matlagning t.ex. såser.
Gör gärna dubbel sats eller mera.


Ingredienser:

  • Apelsin 6 st
  • Syltsocker 250 g
  • Stjärnanis 1 st
  • Vaniljstång 1 st
  • Kanel 1 st
  • Whisky 4 cl
  • Honung 1 msk

Instruktioner:

1- Tvätta de EKOLOGISKA apelsinerna noga. Skär bort skalet på hälften av apelsinerna, se så det inte kommer med för mycket av den vita hinnan. Den vita hinnan gör så det blir en fin lite bitter smak. Skär sedan skalet i små tärningar.
2 - Filea ut fruktköttet på de skalade apelsinerna skär i grövre eller mindre bitar, ta vara på saften som rinner ut. Pressa ut saften på resterande oskalade apelsinerna, häll det i en gryta, lägg i tärnade skalet, apelsin filéerna med sin saft samt stjärnanisen, vaniljstången och kanelen.
3 - Koka upp allt under omrörning sänk värmen låt puttra i ca 5 minuter.
4 - Dra grytan av värmen rör ner Whisky och honung.
5 - Häll upp på väl rengjorda glasburkar och förslut dem genast och vänd dem upp och ner.
6 - Förvaras svalt

OBS väg upp Apelsinsaften, skalet och klyftorna sedan tog jag hälften av vikten i syltsocker
Dvs 600g apelsin och sedan tog jag 300g syltsocker