Hallonmoussetårta på chokladkokosbotten

Upplagt:

Antal Personer: 24

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Denna tårta gjorde jag 2008/05 23. Jag bjöd Ingalill och Rolf och Astrid och Inga med ett antal kusiner dagen innan bröllopet. Jag tyckte den var mycket god.
Hallonmoussen var lagom söt
Man kan frysa bottnarna för sig och man kan frysa hela tårtan men den garneras efter den har tinats.
Tina tårtan mist 5 timmar i kylskåp.


Ingredienser:

  • Smör 150 g botten
  • Ägg 3 st botten
  • Socker 2 dl botten
  • Kokosflingor 200 g botten
  • Maizena 1 msk botten
  • Bakpulver 1 tsk botten
  • Hallon 1 Kg hallonmoussen
  • Gelatinblad 10 st hallonmoussen
  • Äggvitor 2 st hallonmoussen
  • Socker 2 dl hallonmoussen
  • Socker 1 dl hallonmoussen
  • Grädde 4 dl hallonmoussen
  • Limefrukt 2 st hallonmoussen
  • Choklad mörk 100 g garnering
  • Kakao 0.5 dl

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant 24 cm i diameter, man kan smöra bakplåtspappret med lite smör.
2 - Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
3 - Blanda kokos, kakao, majsstärkelse och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
4 - Fördela i de två formarna, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Kallna eller frys bottnarna.
Moussen:
4 - Tina bären passera dem genom finmaskig sil.
5 - Lägg gelatinen i blöt i kallt vatten.
6 - Vispa äggvitorna med 2 dl socker som tillsätts lite i taget.
7 - Vispa grädden fast för sig.
8 - Blanda limeskal, saft och 1 dl socker med hallonpuren.
9 - Vänd ner äggvitan.
10 - Smält gelatinet på svag värme blanda med lite hallonpure häll sedan i fin stråle ner gelatinet i moussen vispa hela tiden.
11 - Rör sist ner grädden försiktigt.
12 - Diska formarna och lägg i bottnarna och häll över moussen skaka lite så den fördelar sig jämt.
Garnera med chokladen