Kryddig höstgryta med höstens smaker

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Detta recept har jag ej prövat


Ingredienser:

  • Högrev 1 Kg Nötkött
  • Rotselleri 0.5 st Rotfrukt
  • Persiljerötter 2 st Rotfrukt
  • Steklök 12 st Rotfrukt
  • Oxbuljong 6 dl
  • Rödvin 3 dl
  • Muscovadosocker 1 msk
  • Apelsinskal 2 st Frukt
  • Kanel 1 st Krydda
  • Lagerblad 2 st Krydda
  • Rosmarin 0.5 msk Krydda
  • Timjan 1 msk Krydda
  • Ingefära 1 msk Krydda
  • Balsam vinäger 2 msk
  • Trattkantareller 2 dl Svamp
  • Kryddnejlika 3 st Krydda
  • Salt 1 tsk Krydda
  • Peppar 0.5 tsk Krydda

Instruktioner:

1 - Skär köttet i 2 cm stora bitar, stek ,salta peppra ordentligt, lägg i en gryta.
2 - Skär Persiljerötter och rotselleri i grövre bitar och stek lägg över i grytan
3- Häll över vinet och buljongen lägg ner lagerblad, kanel, apelsinskal, ev. kryddnejlika instruket i apelsinskalen, rosmarin och timjan. Koka i ca 90 minuter låg värme under lock, tills det är mört, rör lite då och då .
4 - Skala och stek lökarna strö samtidigt över muscovadosockret låt det smälta ner i löken OBS. Bränn inte, släck med balsam vinäger och häll i riven ingefäran . Lägg detta över i grytan. Låt det puttra med tills köttet är mört.
5 - Det kan eventuellt behövas mera vätska häll då på mera buljong.
6 - Stek svampen lägg i grytan.
7 - Smaka av med salt och peppar. Gärna lite hackad persilja. Grytan kan redas med Maizenamjöl.
Servera gärna potatismos eller pressad potatis.
Man kan byta ut vinet mot öl. Pumpa passar också i grytan