Julköttbullar kokta sedan stekta

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
. Det att koka köttbullarna innan man steker dem är fantastiskt bra. Jag använder detta till mina egna köttbullar


Ingredienser:

  • Gul Lök 2 st
  • Smör 2 msk
  • Potatis 250 g
  • Ägg 2 st
  • Dijonsenap 2 msk
  • Salt 2.5 tsk
  • Socker 1 tsk
  • Svartpeppar 0.5 tsk
  • Nötfärs 1 Kg
  • Vatten 2.5 L
  • Kalvfond 2.5 msk
  • Smör 3 msk
  • Soya 2 msk
  • Persilja 3 msk

Instruktioner:

1 -- Skala hacka löken fint, stek den utan att den får färg i ca. 5 minuter
2 - Skala riv potatisen, blanda med stekt lök, ägg, senap, salt, socker, peppar, och färs.
Blanda ordentligt och låt stå i ca. 20 minuter.
3 - Gör provköttbullar och stek se om de är goda eller om de är för lösa. Om de är för lösa blanda ner potatismjöl i smeten, prova igen.
4 - När de är bra rulla med våta händer små köttbullar lägg på blöt skärbreda.
5 - Koka upp en stor gryta med vatten och kalvfond 1 msk kalvfond till en liter vatten.
6 - Lägg i 20 köttbullar åt gången låt sjuda i ca 5 minuter i vattnet, lyft upp dem med hålslev. Låt dem rinna av.
7 - Lägg de kokta frikadellerna i fryspåsar när de svalnat frys in.
8 - Vid Servering! Tina frikadellerna och stek dem i smör i ca 5 minuter på medelvärme så de får färg runt om. Stänk över lite soja häll upp köttbullarna i en skål strö över persilja.