Hallonsorbet

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Det blir en sats på 0.75 liter.
Lite alkohol förekommer ofta i glass och sorbet och gelatin är inte heller ovanligt. Här används det glykos som är en stärkelse sirap som för hindrar att sockret kristalliseras under infrysning.
Jag har ej prövat receptet


Ingredienser:

  • Hallon 500 g
  • Vatten 2 dl
  • Socker 2 dl
  • Glykos 2 msk
  • Grenadine 2 msk
  • Hallonlikör 2 msk

Instruktioner:

1 - Blanda hallon vatten och socker i en kastrull låt dem skuda i ca 5 minuter. Tillsätt glukos och rör om.
2 - Passera blandningen genom finmaskig sil och pressa med sked så det nästan bara blir kärnor kvar i silen.
3 - Låt saften svalna och blanda ner grenadin eller likör. Lår allt kallna ordenligt i kylen innan det körs i glass maskinen till en mjuk massa ca.20 minuter.
4 - Förvara sorbeten i frysen i plastburk med tättslutande lock. Tag fram den 5 minuter innan servering i rumstemperatur.