Blomkålssoppa med krutonger rostade i vitlök och..

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Detta recept lagade 19:e februari 2003 jag bjöd Pontus och Petter på det.


Ingredienser:

  • Blomkål 1 st
  • Purjolök 0.5 st
  • Mjölk 1 L
  • Grönsaksbuljong 0.75 msk
  • Salt 2 krm
  • Peppar 1 krm
  • Philadelphiaost 100 g
  • Baguette 0.5 st
  • Vitlöksklyftor 1 st
  • Ingefära 20 g

Instruktioner:

1- Spara lite blomkålsbuketter och lite purjulök till garnering. Fräs blomkål och purjolök i lite olja.
2 -Häll på mjölk och grönsksbuljong låt det koka tills blomkålen är mjuk tillsätt 100 g philadelpiaost om så önskas. Mixa soppan smaksätt med salt och pepper.
Krutonger;
3Skär baguetten i tärninga och riv vitlöken och ingefäran . Rosta brödet oi smör och olja i stekpannan. Blanda i vitlöken och den rivna ingefäran när krutongerna fått färg.
Eller riv ingefäran och pressa ur saften blanda med vitlöken och brödet.
Garnera med blomkålsknoppar, purjo och krutonger.