Upplagt:
Antal Personer: 10
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Om:
Detta recept har jag inte prövat men jag tycker det verkar bra.
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.
2 - Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång, vaniljfröna och glukos eller honung i en rostfri kastrull.
Dra kastrullen från värmen.
3 - Hacka och lägg chokladen i en bunke.
4 - Vispa äggulor och socker fluffigt.
5 - Häll i den varma gräddmjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda till 85 grader eller tills det börjar tjockna, vispa under tiden.
6 - Tag av kastrullen från värmen häll smeten över chokladen och rör till en jämn glassmassa. Sila massan genom finmaskig sil.
7 - Låt kallna sätt över plast. Ställ den i kylen över natten för att mogna så glassen blir krämig.
8 - Kör massan i en glassmaskin tills den är färdig.
Häll över i en bunke ställ i frysen minst 1 timme.