Ingalill äpple och rabarber kaka

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Denna kaka har jag fått receptet av Ingalill Bengtson min svägerska. Det är mycket gott. Lagas varje år med stor lycka


Ingredienser:

  • Havregryn 3 dl Täcket
  • Vetemjöl 1 dl Täcket
  • Socker 1 dl Täcket
  • Smör 150 g Täcket
  • Socker 0.5 dl
  • Kanel 2 msk
  • Socker 1 dl
  • Potatismjöl 1 msk
  • Kanel 1 msk
  • Äpple 6 st

Instruktioner:

1 - Skiva äpplen i en stor pajform. Ta bort skalen blir det inte så bittert
2 - Häll över sockret och kanelen
3 - Ställ i ugn 175 grader 20- 30 minuter

Täcket
4 - Smält smöret och blanda ner sockret sedan havregrynet och vetemjölet Värm till en smet.
5 - Häll smeten över äpplena sätt in i ugn 175 grader 30-40 minuter.

6 - Skiva rabarberna och lägg i pajform, häll över socker och potatismjölet och kanel.
7 - Sätt in i ugn 175 grader i ca. 30- 40 minuter.
8 - Häll sedan över täcket och stå ytterliggare i ugn 30-40 minuter.