Lenas ostsås

Upplagt: 0

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
En ostsås som jag serverar till blomkål


Ingredienser:

  • Vetemjöl 1.5 msk
  • Smör 1 msk
  • Mjölk 2 dl
  • Grönsaksbuljong 1 msk
  • Hönsbuljong 1 msk
  • Vitvinsvinäger 0.5 msk
  • Salt 1 tsk
  • Ost 1 dl

Instruktioner:

1 - Smält smöret eller smör och oljeblandningen och häll i mjölet vispa.
2 - Häll i mjölken så mycket att det blir en lämplig sås konsistens.
3 - Häll i grönsaksbuljongen, Voltairs den är bäst, lite hönsbuljong, och lite vitvinsvinäger eller äppelvins vinäger, allt efter smak. Och salt.
4 - Koka i minst 5 minuter så mjölsmaken försvinner.
5 - Häll sist i osten ej koka bara bli varm och att osten smälter ner. Kan ha en ost med mycket smak och kanske en ost med låg fetthalt.