Jan Hedhs vaniljglass

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Har ej prövat receptet Jan Hedh har en Gaggia glassmaskin
Den 2008-06-17 en tisdag innan midsommar prövade jag detta recept


Ingredienser:

  • Vaniljstång 1 st
  • Mjölk 250 g
  • Grädde 250 g
  • Honung 25 g
  • Äggula 6 st
  • Socker 125
  • Gelatinblad 1 st
  • Socker 125 g

Instruktioner:

1 - Skåra vaniljstången och skrapa ur innehållet lägg i en kastrull även den uttagna vaniljsången, tillsammans med mjölken och grädden och honungen.
Koka upp.
2 - Vispa äggulorna poröst med sockret. Häll i den varma grädd och mjölkblandningen.
Värm upp under omrörning tills det börjar tjockna, 85 grader.
Krama ur den blötlagda gelatinen och rör ner i glasskrämen låt smälta.
3 - Låt gärna glass smeten stå över natten så att proteinerna i äggulorna sväller.
Kör i glassmaskin och frys därefter in.