Upplagt:
Antal Personer: 4
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Lagat
Om:
Detta recept har jag tagit från P1 meny och det är Karin Franssons recept.
Man kan ha musslor och bacon till sopptillägg och curry som krydda
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Skölj torkade svampen låt svälla i ca. 5 msk vatten
2 - Skala skär i mindre bitar morot, selleri , lök, potatis och purjolök .
3 - Fräs hacket i smör utan att det får färg Häll på buljongen och svampen och svampvattnet
4 - krydda med mejram och lite muskotnöt och låt sjuda i 15 minuter
5 - tillsätt creamfrechen och låt småputtra i 5 minuter till . Vispa sedan soppan så potatisen går sönder och red ev. av soppan.
6 - Smaka av med salt och peppar.
7 - Skär champinjoner och äpplet i mindre tärningar och fräs i lite smör tills de får lite färg.
8 - Tillsätt finriven vitlök och hackad persilja och fräs lite till. Salta och peppra
9 - Servera det som sopptillägg.
Man kan fräsa med några musslor och strimlad bacon i svamp och äppelhacket även currypulver kan förhöja