Potatissoppa med torkad svamp

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Detta recept har jag tagit från P1 meny och det är Karin Franssons recept.
Man kan ha musslor och bacon till sopptillägg och curry som krydda


Ingredienser:

  • Svamp, Torkad 10 g
  • Potatis 300 g
  • Morot 1 st
  • Rotselleri 1 bit
  • Purjolök 0.5 st
  • Gul Lök 1 st
  • Mejram 0.25 tsk
  • Grönsaksbuljong 12.5 dl
  • Köttbuljong 12.5 dl
  • Lätt creme fraiche 2 dl
  • Champinjoner 100 g Soppinlägg
  • Äpple 1 st Soppinlägg
  • Vitlöksklyftor 2 st Soppinlägg
  • Persilja 0.5 st Soppinlägg

Instruktioner:

1 - Skölj torkade svampen låt svälla i ca. 5 msk vatten
2 - Skala skär i mindre bitar morot, selleri , lök, potatis och purjolök .
3 - Fräs hacket i smör utan att det får färg Häll på buljongen och svampen och svampvattnet
4 - krydda med mejram och lite muskotnöt och låt sjuda i 15 minuter
5 - tillsätt creamfrechen och låt småputtra i 5 minuter till . Vispa sedan soppan så potatisen går sönder och red ev. av soppan.
6 - Smaka av med salt och peppar.
7 - Skär champinjoner och äpplet i mindre tärningar och fräs i lite smör tills de får lite färg.
8 - Tillsätt finriven vitlök och hackad persilja och fräs lite till. Salta och peppra
9 - Servera det som sopptillägg.
Man kan fräsa med några musslor och strimlad bacon i svamp och äppelhacket även currypulver kan förhöja