Tagatelli med rostade grönsaker och tomatsås

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Denna rätt bjöd jag Jesper på en onsdag 9/5-07 det var mycket gott en ganska syrlig sås vi tyckte man kunde ha mozzarella till och om man vill ha något kött passar kyckling


Ingredienser:

  • Aubergin 1 st
  • Fänkål 1 st
  • Röd lök 1 st
  • Paprika 2 st
  • Olivolja 2 msk
  • Salt 1 tsk
  • Honung 1 tsk
  • Oregano 1 msk
  • Pasta 200 g
  • XXX 1 X
  • Gul Lök 1 st
  • Vitlöksklyftor 4 st
  • Olivolja 1 msk
  • Vit vin 1 dl
  • Tomat på burk hackade 1 st
  • Grönsaksbuljong 1 dl
  • Chilisås 1 dl
  • Salt 1 krm
  • Svartpeppar 1 krm
  • Honung 1 msk
  • XXX 1 X
  • Oregano 1 msk
  • Feta ost 100 g
  • Getost Chevre 100 g

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 225 grader
2 - Skär aubergine, fänkål, rödlök, paprikorna, i småbitar lägg grönsakerna i långpanna blanda i olivolja salt honung och oregano
stek i mitten på ugnen i ungefär 30 minuter
3 - Tomatsåsen hacka gul lök och vitlök och fräs i oljan
4 - Tillsätt vin och tomater och buljong och chilisås och honung låt sjuda i ca 10 minuter eller mer
5 - Häll i basilikan och mixa såsen salta och peppra
6 - Blanda pasta och grönsaker och tomatsås garnera med getost och oregano och svartpeppar eller fetaost
Man kan ha kyckling till men det behövs inte