Blomkålssoppa med ruccola

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Gjorde denna våren 07 den är lite besk men mycket god tog i lite yoghurt för att avrunda med
Serverade stekt sparris till och ett stekt ägg på smörgås.


Ingredienser:

  • Blomkål 1 st
  • Olivolja 1 msk
  • Vatten 10 dl
  • Grönsaksbuljong 2 st
  • Rucolasallad 100 g
  • Salt 1 cl
  • Peppar 1 cl

Instruktioner:

1 - Skär blomkålen i mindre bitar och stek utan att det tar färg kan bli lite beskt kanske?
2 - Häll i vatten och buljong och låt koka sakta tills det blir mjukt.
3 - Blanda i ruccola och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar
4 - Kan runda av med lite matlagnings yougurt.
5 - Servera med lite förvällda blomkålsbuketter och några strån ruccola.