Upplagt:
Antal Personer: 8
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Om:
Denna rätt lagade jag den 4/7 och bjöd Inga och Astrid på mustig och god
Det var väll ingen soppa utan en gryta
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Skär kött i tärningar, och bryn i olja och lite smör kanske
2 - Skär finhackad lök och vitlök och rotsaker bryn i olja
3 - Lägg allt i en gryta. Strö över paprikapulver, vetemjöl och tomatpuré och fräs det med köttet och rotsakerna i cirka 5-8 minuter på mellanstark värme.
4 - Släck med rödvinet och buljongen
5 - Lägg ner timjan och lagerblad och kummin och Ajvar relich och tomaterna och surkålen.
6 - Koka upp och sänk värmen låt det småputtra i 1,5 timme eller tills köttet känns mört. Rör lite i grytan under tiden.
7 - Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt lite chili.
8 - Rör ihop Matlagnings yougurten och hackad eller pressad vitlök och kummin eller spiskummin och salt och peppar
9 - Servera till soppan gärna lite hackad persilja eller färsk timjan.
En mycket mustig gryta och det smakar mycket gott med surkålen och man kan även ta fläskkarré i stället för ox kött