Gulaschsoppa med yoghurtdipp

Upplagt:

Antal Personer: 8

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Denna rätt lagade jag den 4/7 och bjöd Inga och Astrid på mustig och god
Det var väll ingen soppa utan en gryta


Ingredienser:

  • Högrev 1 Kg
  • Lök 2 st
  • Morot 1 st
  • Palsternacka 1 st
  • Rotselleri 1 st
  • Vitlöksklyftor 5 st
  • Vetemjöl 2 msk
  • Paprikapulver 2 msk
  • Tomatpure 2 msk
  • Tomater på burk hela 1 st
  • Rödvin 2 dl
  • Köttbuljong 1 L
  • Ajvar relish 3 msk
  • Lagerblad 1 st
  • Timjan 1 tsk
  • Kummin 1 tsk
  • Surkål 5 st
  • Salt 1 tsk
  • Olivolja 2 msk
  • Yougurt 1 st
  • Vitlöksklyftor 1 st

Instruktioner:

1 - Skär kött i tärningar, och bryn i olja och lite smör kanske
2 - Skär finhackad lök och vitlök och rotsaker bryn i olja
3 - Lägg allt i en gryta. Strö över paprikapulver, vetemjöl och tomatpuré och fräs det med köttet och rotsakerna i cirka 5-8 minuter på mellanstark värme.
4 - Släck med rödvinet och buljongen
5 - Lägg ner timjan och lagerblad och kummin och Ajvar relich och tomaterna och surkålen.
6 - Koka upp och sänk värmen låt det småputtra i 1,5 timme eller tills köttet känns mört. Rör lite i grytan under tiden.
7 - Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt lite chili.
8 - Rör ihop Matlagnings yougurten och hackad eller pressad vitlök och kummin eller spiskummin och salt och peppar
9 - Servera till soppan gärna lite hackad persilja eller färsk timjan.
En mycket mustig gryta och det smakar mycket gott med surkålen och man kan även ta fläskkarré i stället för ox kött