Portvinsreduktion

Upplagt: 0

Antal Personer: 6

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Detta recept använde Jesper och Ola och jag då vi lagade mat den 27/1 2007 det var hjortfile till.


Ingredienser:

  • Bacon 100 g
  • Lök 200 g
  • Socker 2 msk
  • Portvin 2 dl
  • Kalvfond 2 ml
  • Vatten 2 dl
  • Maizena 2 tsk
  • Smör 2 msk

Instruktioner:

1 - Tärna och stek bacon eller sidfläsket låt det rinna av på hushålls papper
2 - Skala löken skär i större bitar
3 - Smält sockret i kastrullen så det blir ljusbrunt.
4 - Slå på portvin, kalvfondvatten koka ett par minuter.
5 - Lägg i lök och sidfläsk eller bacon sjud på svag värme utan lock till löken är mjuk och tills det återstår 2 dl av fonden Det tar ungefär 15 minuter Hit kan man förbereda!
6 - Red av portvinsreduktionen med maizena utrört i vatten sju några minuter rör i smöret.