Jordärtskockskum

Upplagt:

Antal Personer: 6

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Vi dvs. Ola Jesper gjorde detta recept den 27 januari 2007 då vi lagade mat tillsammans det var Hjortfile till


Ingredienser:

  • Jordärtskockor 200 g
  • Schalotten lök 1 st
  • Grädde 2 dl
  • Salt 2 krm
  • Peppar 1 krm
  • Tryffelolja 2 tsk
  • Mjölk 1 dl

Instruktioner:

1 - Tärna Jordärtskockorna och schalottenlöken och fräs i smör.
2 - Tillsätt vin, grädde och koka tills jordärtskockorna är mjuka, smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
3 - Mixa och sila. Hit kan man förbereda!
4 - Värm jordärtskockskummet lätt. Vispa lättmjölk och smör så det blir ett fluffigt skum och blanda mer i jordärtskockorna.