Upplagt:
Antal Personer: 6
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Om:
En blandning från flera recept med olika smaksättning
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Lägg gelatinblad i kallt vatten eller stå ungefär 5 minuter, men om man använder gelépulver blanda det i vatten låt stå i 5 minuter
Om man använder gelesocker uteslut gelatinet och hoppa över detta moment
2 - Blanda grädde och socker och vaniljsocker eller vaniljstång(och eventuellt föreslagna kryddor) i en kastrull. Koka upp under omrörning
3 - Om man använder gelesocker skall blandningen koka i cirka 1 minut.
4 - Tag kastrullen av värmen blanda i de urkramade gelatinbalden eller gelatinpulvret och lös upp .
5 - Om man smaksatt med choklad eller kaffe blanda i det nu så det smälter
6 - Sila gräddmjölken om den är smaksatt med kryddor
7 - Låt blandningen svalna tills den tjocknat något rör sedan om häll upp i 6 glas ställ kallt 3-4 timmar.
8 - Går utmärkt att göra en dag i förväg
Servera gärna med bärsås ,fruktsallad bär eller hackade nötter eller choklad.