Laxtårta

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Fick denna laxtårta hos Nilla då Kalle konfirmerades och den var mycket god


Ingredienser:

  • Kavring 200 g Botten
  • Smör 75 g Botten
  • Kallrökt lax 400 g Fyllning
  • Stenbitsrom 50 g Fyllning
  • Creme fraiche lätt 2 dl Fyllning
  • Grädde 2 dl Fyllning
  • Citron 2 msk Fyllning
  • Vitpeppar 1 krm Fyllning
  • Gurka 1 st Garnering
  • Rädisor 8 st Garnering
  • Kallrökt lax 15 st Garnering
  • Gelatinblad 4 st Fyllning
  • Dill 0.5 dl Fyllning
  • Gräslök 0.5 dl Fyllning
  • Basilika 4 st Garnering

Instruktioner:

1 - Riv kavring på rivgärn eller i matberedare tillsätt smälta smöret.
2 - Kläm fast bakplåtspapper i en 24 diameters form löstagbar kant
Tryck ut kavringen i formen. Ställ kallt i 15 minuter
3 - Ta bort skin och ben från laxen finfördela den i matberedare
4 - Tillsätt creme fraiche och stenbitsrom blanda snabbt ihop.
5 - Vispa grädden och blötlägg och smält gelatinet
6 - Antingen häller man gelatinet i röret på matberedaren eller så blandar man lite med grädden sedan blandar i smeten
7 - Vänd ner den vispade grädden
8 - Tillsätt dill, gräslök och citronsaft och peppar
9 - Häll blandningen över kavringen stå i kyl minst 3 timmar
10 - Garnera med gurka, rädisor och blomma basilika och laxskivor