Upplagt:
Antal Personer: 0
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Om:
Detta recept är mindre sött men mera ättikstarkt än de övriga
Blötlägg så här:
Lägg hela sillar i en stor rostfri bunke och slå på rikligt med kallt vatten. Låt stå svalt i ett dygn.
Sill filéerna : De behöver ligga i blöt 8-10 timmar, Om man byter vatten ett par gånger under tiden så går blötläggningen snabbare.
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Rensa och blötlägg filéerna 1 dygn torka
2 - Skär filéerna i bitar
3 - Koka lagen låt den kallna
4 - Varva filéerna i en kruka eller i glasburk med lökringar, grova purjostrimlor, tunna morotsskivor, grovstött kryddpeppar och söndersmulat lagerblad.
5 - Slå över den kalla lagen
6 - Låt sillen stå minst ett dygn helst 2 dygn
Håller bra en vecka i kylen
Garnera sillen med rödlöksringar.