Inläggning av salt sill enl. Anna. ättikstark?

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Detta recept är mindre sött men mera ättikstarkt än de övriga
Blötlägg så här:
Lägg hela sillar i en stor rostfri bunke och slå på rikligt med kallt vatten. Låt stå svalt i ett dygn.
Sill filéerna : De behöver ligga i blöt 8-10 timmar, Om man byter vatten ett par gånger under tiden så går blötläggningen snabbare.


Ingredienser:

  • Salt sill 4 st
  • Ättikssprit 12% 1 dl Lag
  • Vatten 2 dl Lag
  • Socker 1.5 dl Lag
  • Gul Lök 2 st
  • Kryddpepper korn 1 msk
  • Lagerblad 2 st
  • Purjolök 0.5 st
  • Morot 1 st
  • Röd lök 1 st Garnering

Instruktioner:

1 - Rensa och blötlägg filéerna 1 dygn torka
2 - Skär filéerna i bitar
3 - Koka lagen låt den kallna
4 - Varva filéerna i en kruka eller i glasburk med lökringar, grova purjostrimlor, tunna morotsskivor, grovstött kryddpeppar och söndersmulat lagerblad.
5 - Slå över den kalla lagen
6 - Låt sillen stå minst ett dygn helst 2 dygn
Håller bra en vecka i kylen
Garnera sillen med rödlöksringar.