Warning: Use of undefined constant Januari - assumed 'Januari' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant Februari - assumed 'Februari' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant Mars - assumed 'Mars' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant April - assumed 'April' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant Maj - assumed 'Maj' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant Juni - assumed 'Juni' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant Juli - assumed 'Juli' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant Augusti - assumed 'Augusti' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant September - assumed 'September' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant Oktober - assumed 'Oktober' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant November - assumed 'November' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Warning: Use of undefined constant December - assumed 'December' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/include/dbops.php on line 7 Lenas Recept Warning: Use of undefined constant rid - assumed 'rid' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/80/138780/recept.solbo.se/public_html/showrcpt.php on line 55

Inläggning av salt sill grund nr 1 A.O.M 1.2.3

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Detta är en grund för inläggning sedan får man ha olika smaker
Jag gjorde denna sill 2008/06 den blev mycket god. Jag gjorde den med sill som kom ur tunna.
Det var ingen tjock sill och det var ingen hel sill utan den var filead, så jag vattnade ur den i 8 timmar och sköljde med i kallt vatten och sedan bytte jag vatten en gång. Lät den rinna av.
Jag tror att det är olika om man har filéer eller hela sillar från början som båda kommer från tunna.
Finns ett recept i Bonniers kokbok som är bra. Halva satsen.
Blötläggning:
Lägg hela sillar i en stor rostfri bunke och slå på rikligt med kallt vatten. Låt stå svalt i 1 dygn.
Sillfiléer behöver bara ligga i blöt 8-10 timmar. Om man byter vatten ett par gånger under tiden så går blötläggningen snabbare.


Ingredienser:

  • Salt sill 3 st
  • Ättikssprit 12% 1 dl Lagen
  • Socker 2 dl Lagen
  • Vatten 3 dl Lagen
  • Röd lök 1 st
  • Purjolök 1 st
  • Lagerblad 4 st
  • Kryddpepper korn 24 st
  • Morot 1 st

Instruktioner:

1 - Rensa och vattna ur sillarna beroende på var de kommer ifrån ur tunna eller ur burk. Om de kommer från tunna är det också beroende på om de är hela eller fileade. Hur tjocka de är.
Skölj av filéerna efter urvattning och låt dem rinna av en stund.
2 - Rör ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Eller koka upp lagen så sockret löser sig. Låt lagen kallna.
3 - Skär filerna i jämnstora bitar
4 - Varva sill, rödlök, lagerblad, kryddpeppar, morötter och ev. purjolök.
5 - Slå på den kalla lagen
5 - Låt stå ett dygn före servering
Inlagd sill håller i sin lag 1-2 veckor