Laxfärstårta med räkor

Upplagt:

Antal Personer: 8

Vegetariskt: Nej

Omdöme:

Om:
Jag lagade denna rätt till en tjejträff 2006/06 Petter tyckte den var godast jumen
Servera gärna med kokt färsk potatis och romsås


Ingredienser:

  • Lax 800 g
  • Äggvitor 2 st
  • Ägg 1
  • Tomatpure 2 tsk
  • Konjak 2 msk
  • Salt 2 tsk
  • Cayennepeppar 1 krm
  • Mellangrädde 5 dl
  • Dill 1 dl
  • Räkor 500 g
  • Sparris 100 g
  • Rucolasallad 500 g
  • Avokado 2 st
  • Körsbärstomater 10 st
  • Dill 1 st

Instruktioner:

1 - Ugn 150 g Bakplåtspapper i botten på en rund 24 cm form eller en 2 liters vanlig avlång form.
2 - Skär laxen i mindre bitar tag bort det brungrå köttet om man vill kan missfärga kör det sedan i en matberedare med kniv.
3 - Tillsätt ägg, tomatpure, konjak, salt, peppar och slutligen grädden lite i taget.
4 - Rör sist ner dillen för hand.
5 - Häll smeten i formen släta till ytan stå i nedre delen av ugnen i ung 50 minuter eller till innertemperaturen blir 70 grader.
6 - Tag ut och låt den stanna minst 10 minuter innan den läggs upp.
7 - Serveras kall eller varm eller jummen om man skall värma den sätt ugnen på 150 grader svep in i aluminium folie stå 20 minuter.
Laxen kan frysas
8 - Garnera med räkor sparris rucola eller machesallad avokado körsbärstomater eller jodgubbar och dill.
9 - Servera en romsås till och Färskpotatis