Rågkakor

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Detta recept fick jag i Buffé som man kan variera Det är mycket goda och saftiga frallor


Ingredienser:

  • Vatten 15 dl kokas svälla
  • Salt 2 msk kokas svälla
  • Rågkross 1 dl kokas svälla
  • Linfrön 1 dl kokas svälla
  • Vetegroddar 1 dl kokas svälla
  • Kruskakli 1 dl kokas svälla
  • Rågmjöl 3 dl kokas svälla
  • Kummin 3 msk kokas svälla
  • Anis 1.5 msk kokas svälla
  • Fänkål 1.5 msk kokas svälla
  • Jäst 2 Pkt dagen efter
  • Sirap 2 msk dagen efter
  • Olja 2 msk dagen efter
  • Vetemjöl 20 dl dagen efter
  • Solrosfrön 3 dl dagen efter
  • Russin 3 dl dagen efter

Instruktioner:

1 - Blanda Salt, rågkross, linfrön, vetegroddar, kruskakli, rågmjöl,i en kastrull, häll på vatten rör koka upp till en gröt som skall stå till dagen efter.eller om tiden krymper tytterliggare en dag. Degen sväller.
Man kan byta ut rågkross och vetegroddar och kruska kli mot annat korn.
2 - Dagen efter rör ut jäst i lite vatten 2 dl häll i degen
3 - Rör ner sirap, olja och vetemjöl eventuellt lite solrosfrön eller andra frön, kanske malda russin det har jag ej prövat.
4 - Jäses i 60 minuter eller längre
5 - Baka ut till frallor man kan också plattat till dem med handen, jäses i 30 minuter
6 - Ugnen på 225 grader och stå inne i ugnen ca 10- 12 minuter