Eivors tekakor a la mamma

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Detta recept fick jag av min mamma som i sin tur fick det av någon som arbetade på Hotel Aston i Karlskrona. Mamma arbetade på hotellet.


Ingredienser:

  • Havregryn 3 dl
  • Vatten 5 dl
  • Smör 100 g
  • Mjölk 5 dl
  • Socker 1 dl
  • Hjortronsalt 1 tsk
  • Jäst 2 Pkt
  • Vetemjöl 22 dl
  • Salt 1 tsk

Instruktioner:

1 - Vatten och Havregryn kokas till en gröt
2 - Smör och mjölk blandas i den varma gröten
3 - Jäst röres ut i lite vatten blandas ner i gröten tillsammans med salt socker hjortronsalt vetemjöl.
4 - Degen jäses i 30-40 minuter
5 - Bakas ut till runda bullar som plattas till med handen blir tekakor jäses i ungefär 30 minuter.
6 - Gräddas i 225 grader i ungefär 12 minuter tror jag