Kanel och Ingefärskokta äpplen

Upplagt:

Antal Personer: 4

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Kan ha flera äpplen i lagen.
Denna rätt är god med Glass och
Vaniljyoughurt.


Ingredienser:

  • Ingefära 6 cm
  • Vatten 5 dl
  • Socker 4 dl
  • Kanelstång 2 st
  • Äpple 4 st
  • Citron 2 msk

Instruktioner:

1 - Koka vatten, socker, kanelstänger, Ingefära i bitar och citronsaft.
2 - Skala dela äpperna i fyra delar.
3 - Lägg i äpplerna koka upp dra av kastrullen ifrån plattan eller
om det är en mjölig sort lägg i äpplerna i kokande vatten och dra
bort kastrullen medetsamma.
4 - Ta eventuellt bort kanel och ingefäran servera med glass eller grädde eller vaniljyoughrt